Van két csodás unokahúgom, akiket nagyon szeretek. Sokat szoktam rájuk vigyázni, olyankor mindig nagyon jókat játszunk. Élvezem, hogy a gyermeki elme milyen kreatív, sokat tudnának a felnőttek is tanulni tőlük, például azt, hogy nem mindig kell olyan komolyan venni a világot. Ám egyszer az egyik játék során az unokahúgom olyat mondott, amitől megmondom őszintén, eléggé megbántódtam. Pedig nem akart ő rosszat, mind tudjuk, milyen kíméletlenül őszinték sokszor a gyerekek. Tudni kell rólam, hogy nagyon sokat fogytam, amire igen büszke is vagyok. Ám a hasamon marad némi háj, ami mindig is zavart. Az egyik unokahúgom azon nevetgélt játék közben, hogy milyen hurkás a hasam, ahogy ülök. Ekkor határoztam el végleg, hogy most már rászánom magam a plasztikázásra.

A hasplasztika mindig felmerült bennem lehetőségként, de rendre elhessegettem a gondolatot, ám most elhatároztam magam. A plasztikai klinika kiválasztása mindig egy nehéz dolog, ajánlások alapján azonban nekem a Kelemed Plasztikára esett a választásom. A plasztika.info.hu-n olvashattam részletes információkat az eljárásról. A hasi zsírproblémámmal kapcsolatban azt olvastam, hogy a túlsúlyos betegeknél az alhas területén gyakran visszamarad egy zsírpárna, ami kóros. Ez sajnos ellenáll a fogyókúrának is, és gyakran a kitágult bőr miatt kötény has jelleget, vagy kötény hasat is okoz. Azért eléggé megnyugtató volt egy orvosi véleményt is olvasni a problémámról, mert így megtudtam, hogy nem az én hibámból nem tűnik el a hasamról az a makacs zsírpárna, bárhogy is próbálkozzak a ledolgozásával. Pedig igazán igazságtalan, hogy ilyen sok fogyás után még mindig van problémám az alakommal.

A klinika oldalán olvastam, hogy összefoglalva a mai világban már többféle plasztika létezik. A beteg egyéni igényeire és állapotára szabottan határozzák meg a szakemberek, hogy kinek melyik a leginkább megfelelő. Vannak azonban kritériumok, amiknek meg kell felelni, hogy alkalmasak legyünk arra, hogy elvégezzék rajtunk a hasplasztikát. Többek között fontos, hogy a testsúlyunk legalább 6 hónapja stabil legyen, természetesen 1 – 2 kg ingadozás belefér. A testtömeg indexnek 30 alattinak kell lennie, és fontos, hogy stabil egészségi állapottal, illetve lelkiállapottal rendelkezzünk. Természetesen vannak egyéb feltételek is, mint mondjuk a helyi hasfali anatómiai kritériumai, de ennek a teljesítése már nem rajtunk múlik. A műtét előtti kivizsgálás magában foglalja a vér és vizelet laborvizsgálatot, EKG – t, mellkasi röntgent, nőgyógyászati vizsgálatot, vércsoport vizsgálatot, ritkán előforduló esetekben a hasi ultrahangot, kísérő betegségek szakvizsgálatát, és speciális esetben különböző szakvizsgálatokat is.

Mint látható, a klinika oldalán kimerítően részletes információkat lehet olvasni a hasplasztika műtéttel kapcsolatban. Engem már csak az érdekelt, hogy zajlik az altatás, hiszen ez egy lényeges szempont. Azt olvastam, hogy vagy a hagyományos altatással zajlik a műtét, vagy pedig gerincérzéstelenítővel. Nos, én biztos voltam abban, hogy a sima altatást fogom kérni, mert borzasztó tűfóbiám van, és amikor meglátok egyet, elájulok. Nemhogy még végig ébren legyek, amíg a hasamat műtik. Számos dolgot lehet olvasni a műtét utáni teendőkről, és arról, hogy mire kell mindenképpen odafigyelni. Az biztos, hogy már az információk részletes leírása alapján is biztos voltam benne, hogy ha ezt a kórházat választom hasplasztika céljából, akkor jó kezekben leszek. Ez valóban így is történt, amiért sosem tudok elég hálás lenni a Kelemed Plasztika orvosainak és ápolóinak. Végre olyan az alakom, amilyet mindig is szerettem volna.