A civil életem mellett teljességgel berendezkedtem a gamer életmódra is

Szegény anyám mindig azt mondogatta nekem: ideje lenne már rendes állás után nézned, fiam! Hát igen, az ő generációjának még idegen a youtuberkedés, az influenszer szerep… Pedig nem panaszkodhat, most már van rendes állásom is. Így természetesen anyukám is megenyhült, és megváltozott a véleménye az élet stílusomról. Civilben szoftverfejlesztőként dolgozom, egy multinak fejlesztek számítógépes játékokat. Nagyon szeretem a munkám, és tulajdonképpen szerencsés vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek. De hogy mindenen a számítógépes játékok, az talán ebből is látszik. Ha játékokról és gamer életmódról van szó, akkor azt kell, hogy mondjam, én egészen biztosan megszállott játékos vagyok.

Már gyerekként nagyon élveztem a számítógépes játékokat. Emlékszem, a többiek számtech órán még csak ismerkedtek a gépezettel, amikor én már végigvittem Super Mariót a pályán. A technológia fejlődésével az érdeklődésem a PC-s játékok iránt nem hagyott alább, sőt! Mindent tudtam a játékokról, amit csak lehetett. Tehetségem is volt hozzá, a legtöbbet gyorsan és sikeresen vittem véghez. Minden haverom hozzám jött tanácsért, ezért később megfogalmazódott bennem, hogy a pro tippjeimet a nagyközönséggel is megosszam. Így kezdtem el streamelni, ahogy játszom. Játék közben kommentáltam a viselkedésemet, elemeztem a játékot, felkészítettem a nézőimet a nem várt fordulatokra. De hogy mondjak ennél jobbat is: még a menyasszonyomat is egy számítógépes játék alkalmával ismertem meg, egy csapatban játszottunk a többi gamer ellen. Hát ilyen az én életem.

A jó gamer hű fegyverhordozója: a megbízható gamer szék

Így szép lassan a szoftverfejlesztő IT mérnökből egyszerre gamer guruvá is avanzsálódtam. A csatornáim is szépen elindultak a különböző social media felületeken, szépen ment a szekér, ami a gamer életemet és hírnevemet illeti. Lassan követőim, rajongóim is lettek, és olyan elismertségre tettem szert, hogy bár a teljes állásomat még nem váltotta fel a gamer életmód, de azóta már részmunkaidőben, projekt alapon is elég civil munkát vállalnom. Igen ám, csakhogy a gamer életmód szép lassan fizikai terhelést is jelent, bár ezt nem sokan gondolnák elsőre. Ugyan figyelek rá, hogy a lehetőségekhez mérten sokat mozogjak: aktívan sportolok, futni és úszni szoktam eljárni a menyasszonyommal és a barátokkal. De a hátamnak így sem tesz jót a sok ülés, ezért legutóbb gamer szék vásárlásra adtam a fejem.

A gamer szék egy netes gurunak ugyanis fontosabb, mint hinnétek. Itthon talán még kevésbé elterjedt ez a fogalom, de tudtátok például, hogy a gamerkedést ma már sportként is lehet űzni? Az ilyen e-sportoló gamerek jelentős mentális terhelésnek vannak kitéve, hiszen a sportként űzött gamerkedés kiemelkedő koncentrációt kíván meg a játékostól. De az talán jobban benne van a köztudatban, hogy az ehhez hasonló ülő munka a testet is ki tudja készíteni, különös tekintettel a vázizomzatra. Persze lehet próbálkozni irodai székekkel is, de messze nem ugyanaz a hatás, mintha speciális kialakítású gamer széket venne az ember. Ráadásul hosszú távon ha megfelelő széket használunk és jobban odafigyelünk arra, hogy a testünk egészségét is megőrizzük játék közben, az a koncentrációnkra és a teljesítményünkre is jótékony hatással lesz. Tehát, van még kérdés a gamer szék vásárlásával kapcsolatban?

gamer szék vásárlás
A pro gamerek odafigyelnek a gamer szék vásárlásra a mindennapos használathoz

Gamer szék vásárláshoz nézzetek szét a BestMarkt oldalán!

Én a saját székeimet egyébként mindig a BestMarkt internetes webáruház oldaláról rendelem. Hihetetlenül széles választékkal rendelkeznek, és nagyon sok gyártó székét megtalálni az oldalukon. Hogy csak néhány széket említsek a választékból: AKR, DXRacer, Eeverest, Nitro, Sharkoon… Ezek a márkák a gamer világában jártasak számára szinte biztos, hogy magukért beszélnek! De ha te még nem ismered őket, akkor érdemes minél előbb felszedned a szükséges tudást ezekkel a márkákkal kapcsolatban. Persze önmagában megbízható gyártót találni még nem elég kritérium a megfelelő gamer szék vásárláshoz. Azt is figyelemeb kell vennünk, a mi testünk hogy viselkedik a székben, ezért érdemes vásárlás előtt ki is próbálni ezeket a székeket. Így tehát figyeljetek a testtartásra, és nézzétek meg azt is, mennyire könnyen állítható a szék, amit kiválasztottatok.

A BestMarkt-on a hatalmas gyártó kínálat mellett azért is éri meg a gamer szék vásárlás, mert rengeteg típusú szék elérhető az oldalukon. Így biztosan megtaláljátok azt a széket, amelyikben nektek is kényelmes az ücsörgés, és amelyikben megfelelő és egészséges testtartást vehettek fel. Nagyon fontos tényező lehet a szék anyaga is, hiszen ezzel közvetlenül érintkezik a bőrünk az ülés során. A legkényelmesebbek a bőr székek, de ezen belül is számos fajta elérhető – én talán a nappa és öko-bőr változatokat szeretem a legjobban. Persze aki az olcsóbb árkategóriában keresgetne, az fog találni nejlon, gumi, PVC, netán szövetből készült gamer széket is. Ha megfelelő a szék kialakítása és kényelmesen ültök benne, ezeknek a megvétele sem elvetendő.

Néhány pro tipp érdeklődőknek

Gamer szék vásárlás előtt fontos lehet még, hogy a széket magát is megfelelően beállítva próbáljátok ki. Nézzétek meg, mi a helyzet dönthetőség szempontjából! Én nem igazán érzem jól magam a fix, nem dönthető székekben. Ezért ha tehetitek, olyan gamer széket vásároljatok, amelyik 90-180 fokig bátran állítható. Nagyon fontos lehet, hogy olyan szélességű és mélységű széket válasszatok, amelyben kényelmesen el tudtok tölteni egy hosszabb gamer napot is akár. A BestMarkt kínálatában természetesen ezzel sem lesz probléma, 36-113 centiméter szélességig és 40-90 cm mélységig gyakorlatilag bármit megtaláltok, amit csak keresnétek.

És még egy utolsó szempont, mielőtt véglegesítitek a gamer szék vásárlásához leadott rendeléseteket: a kartámasz. Nem is gondolnátok, de nagyon fontos, hogy karunk megfelelő helyzetben helyezkedhessen el, hiszen így biztosíthatjuk a jó vérkeringést, és így tudjuk egészségesen mozgatni a karunkat a játék során. A BestMarkt-ból ezt is beszerezhetitek, ahogyan több más gamer szék tartozékot is. Gondolkodtatok-e már például azon, hogy lecseréljétek az egereket vagy a billentyűzeteteket egy modernebb, kényelmesebb verzióra? Nos, most itt a remek alkalom! Nézzetek körül a BestMarkt kínálatában, és a gamer szék vásárláskor ezeket is dobjátok be az internetes kosaratokba! Van még kérdés?

Ha van, akkor ne habozzatok megkeresni, minden kérdésetekre nagyon szívesen válaszolok. A menyasszonyom is nagyon jól tűri, hogy ilyen sok időt eltöltök a gamerkedés influenszer részével, már egészen hozzászokott a sok üzenethez, amit naponta kapok a telefonon. Sőt, olyannyira belejött a témába, hogy most már ő is bármikor tudna tanácsot adni a gamer szék vásárlás előtt állóknak! Ha valamire, akkor erre igazán büszke vagyok. Lehet, hogy kellene neki is csatornát indítani? ki tudja, még a végén kiderülne, hogy jóval tehetségesebb nálam! De hogy szebb, abban egyértelműen biztos vagyok. Egy szó, mint száz, válogassatok okosan gamer cuccokból a BestMarkt oldalán, és döntsetek körültekintően!