Gyerekként imádtam társasozni, a kedvenceim a Gazdálkodj okosan! és a Capitaly voltak. Azoknak, akik kicsit később nőttek fel: a Capitalyban Budapestet lehet felvásárolni és olyasmi játék, mint a Monopoly. A Margit-szigetre 10 pengő volt a belépő és az egész Váci utca 4000 pengőbe került, ez volt a legdrágább! Na most ezek jó játékok voltak, sőt, imádtuk őket (a Capitalyban mindig én nyertem, de a nővérem nem szerette a pénzt és a számokat és lehet, hogy a szüleim hagytak), de a részletekre nem esett túl nagy hangsúly.

Ez egészen máshogy van a mai társasokkal: az egyik autós játékban még téli gumit is lehet venni! És hol lehet a valóságban ezt beszerezni? Mint majdnem mindent manapság, online! Egy barátom említette, hogy jó téli gumi árak vannak a Gumidiszkontban. Itt rögtön látszott, hogy könnyű dolga van az embernek a weboldalon, elég beütni a kerék méretét és már lehet is rendelni az barátainkat harmincezer gumiabroncs közül! De az bizony a mi felelősségünk, hogy megtaláljuk a méretet. Ha tudod, ezt hogyan kell, ugorj a következő bekezdésre, de ha nem, akkor a legegyszerűbb módja “offline” megnézni: kisétálni az autóhoz és leolvani a számokat a gumiról. Ha mondjuk ezt látjuk: “195/65 R 15 91T”, akkor a 195, a 65 és a 15 a fontos számok. Sorrendben a 195 a gumi szélessége, a 65 a százalékos arányszám, ami arra utal, hogy milyen vastag a gumi oldalfala, míg a 15 a kerékpánt átmérőjére utal. Ezzel a három számmal már rendelhetünk is! De ha nem akarunk mellényúlni, olvassuk át az általános információk fület a főoldalon, ott szépen mindenre fény derül.

És ha ez megvan, és valami kérdésünk lenne de nem akarunk a weboldalon böngészni, hívhatjuk őket telefonon, és ha minden világos, jöhet a rendelés. Nekem a kosárban azt írta, hogy 1490 Ft-ért kiszállítanak 4 gumit bárhová Magyarországon, máshol azt írta az oldal, hogy ez az ár guminként van, talán érdemes rákérdezni, és ha rendelünk, nem kell még fizetni, elég utánvéttel, akár készpénzzel vagy bankkártyával.

A Gyakran Ismételt Kérdéseknél előjön a téli gumi árának témája is: itt a nagy tétel és a speciális árképzés, amelyet megemlítenek azzal kapcsolatban, hogyan lehetnek az áraik ilyen alacsonyak.