Sokan úgy vannak vele, hogy nem fontos az ablakpárkány egy házban, azonban ez nem így van valójában, hiszen nem játszhatunk azzal, hogy nem használjuk. Ez a kérdés nem gyerekjáték, a műanyag ablakpárkány igen is fontos dolog, ahogyan azt a muanyagablakom.hu oldalán lehet is olvasni.

Hosszútávon szinte létfontosságú lehet a falnak. A legfontosabb funkciója a párkánynak az, hogy az ablakról lefolyó nedvességet felfogja, és ezzel megakadályozza, hogy károsodjon az ablak alatt lévő falrész. Bár sokan gondolhatják, hogy a nagy esőzések során a falak így is – úgy is vizesek lesznek, mégis sokat ér, hogy egy vízszintes felületen meg tud állni a felesleges nedvesség. Ha mégis lefolyik az eső, akkor azzal az lehet a gond, hogy ha beszivárog a víz a falakba, és jön egy nagyobb fagy, akkor a falak nagyon könnyen szét tudnak repedni, ami komoly problémákat tud okozni.

No persze emellett az sem elhanyagolandó szempont, hogy az átázott falak könnyen penészesednek, salétromosodnak, ami esztétikailag sem túl előnyös. Éppen ennek elkerülése végett találták ki az ablakpárkányokat még nagyon hosszú ideje, és ezen belül is a műanyag termékek megoldást jelenthetnek a problémára. Mindenkinek csak ajánlani tudom a muanyagablakom.hu oldalát, mert ott minden fontos információt meg lehet találni pontosan ezzel a témával kapcsolatban. Hiszen az ablakpárkány hiánya nem játék, komolyan kell venni!