Felnőttként ma már leginkább mindenféle logikai társasjátékkal és kártyával szoktam játszani. Nagy kedvencem az ostábla, az Abalone és mindenféle kártyajáték, mint például a durák, a cambio, vagy rikiki. A barátaimmal gyakran össze szoktunk ülni, leginkább kártyázni. Kialakult egy bejáratott társaságom, akik soha nem mondnak nemet egy kártya partira. Sőt, még olyan ismerősöm is akad, aki saját maga hozott létre egy teljesen eredeti társasjátékot. Egyedül találta kis az összes szabályt, a lépéseket, és még a játék tábláját és a bábukat is saját kezűleg csinálta meg. Nem is értem, hogy nem lett még milliomos ebből a játékból, mert biztosan jó üzletet tudna belőle csinálni.

Egy pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy sokszor egy jó társasjátékokkal eltöltött este jobban fog szórakoztatni, mint egy buli. Valószínűleg csupán arról van szó, hogy öregszem. Bár már teljesen időszerű, még mindig meglep a baráti körömből származó egy-egy friss esküvő, újonnan született baba, vagy lánykérés híre.

Apropó lánykérés, az egyik barátnőmet nem olyan régen eljegyezték. Nem szeretnének nagy esküvőt, és nem szeretnének annyira belebonyolódni a szervezésbe, így már ki is tűzték a dátumot szeptemberre. Az élelmesebb barátnők így már neki is láttak a szervezkedésnek: egy fantasztikus lánybúcsút akarnak összehozni.

Sajnos én nem vagyok annyira jó szervező, de a társaságban akad néhány olyan lány, aki örömmel vetette bele magát a keresgélésbe. Külön chat szobát hoztak létre, ahol meg tudjuk beszélni a részleteket, és az egyikük a napokban elküldött egy szuper linket, a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalét. Ahogy nézegettem, megbizonyosodtam róla, hogy ennél jobb ajánlatot biztosan nem fogunk találni.

Többféle csomagot állítottak össze, hogy a legkülönbözőbb összetételű lánybúcsúztató társaság igényeit ki tudják elégíteni. Választható időtartamú vitorlás kiránduláson vehetünk részt a Balatonon, hajóvezetővel, amit korlátlan italfogyasztással fejelnek meg.  Engem már ezzel megnyertek, de ez még csak a szolgáltatási lista eleje. A hajókirándulás után, ha igényeljük, egy vízparti panorámás étteremben vacsorázhatunk, majd ezt követően ellátogathatunk több siófoki szórakozó helyre, amihez a belépő karszalagokat a szervező biztosítja, és még itt is kedvezményesen fogyaszthatunk kedvünk szerint. A hajnalig tartó mulatozás után az éjszakát akár magán a hajón is tölthetjük, egy zártkörű vitorlás kikötőben. Mivel én még vitorláson sem voltam, engem már ez eléggé megfogott.

Másnap reggel, szintén igény szerint reggelivel várnak minket a balatoni panorámás étteremben, és ezt követően lehetőségünk van wellnessezni is a kikötő melletti luxusszállodában, hogy nyugalomban kipihenhessük az éjjeli bulit. A programcsomagok ára a létszámtól és a választott időponttól függően változhat, de ahogy néztem, még így is minden opció eléggé pénztárca barát.

Rossz idő esetében a szervező időjárás garanciát vállal, és egy privát bárban biztosít korlátlan fogyasztást egész napra, akár hajnalig is. Ha ez a megoldás nem tetszene, és mindenképpen csak a hajókázás miatt mentünk volna a Balatonra, a foglalást veszteség nélkül lemondhatjuk, ugyanis visszaadják a foglalót.

Árajánlatot is roppant egyszerűen, egy adatlap kitöltésével kérhetünk, szintén a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon. Szerintem erre a programra fogjuk letenni a voksunkat, mert ez volt az egyetlen ötlet, ami mindenkinek nagyon tetszett, és szinte kizárt, hogy bárki is előálljon egy könnyebben megvalósítható és izgalmasabb programmal. Most már csak ki kell várnunk a szeptembert, hogy végre méltóan „elbúcsúztathassuk” a barátnőnket.