Közeleg a húsvét, pedig nem is olyan régen még a karácsonyi ajándékokat bontogattuk. Ez az ünnep nagyon megosztó hazánkban. Vannak, akik szeretik megünnepelni, vannak, akik kevésbé. Akik megünneplik, azok közt is akad, aki csak óriási lakomát rendez, van aki játékokat készít a gyerekeinek, vannak, akik locsolkodnak, van aki néhány napra hazavisz egy élő nyuszit. Ugyanígy akad olyan, aki szokott ajándékozni és olyan is akad, akinél ez nem szokás.

Én most azoknak írok, akiknél szokás az ajándékozás. Én évekig róttam minden ünnep előtt a játékboltokat, érdekesebbnél érdekesebb ajándékok után kajtatva, mind felnőtt, mind gyerek családtagjaimnak. Vettem társasokat, kártyákat, számítógépes játékokat, babákat, játékautókat és napestig sorolhatnám. Azonban most rátaláltam a tökéletes ajándékra. Ehhez még csak meg sem kell közelíteni egy játékboltot sem. Ez pedig nem más, mint egy masszázs utalvány. A Karma Thai Masszázs szalonban számos ajándékutalvány közül lehet választani, ami mind nagyon megéri. Van 5, 10 vagy akár 20 alkalmas ajándék bérlet is, attól függ ki mire vágyik, kinek mire van szüksége. Mikor én vásároltam 20% kedvezményt is kaptam az ajándékutalványra. Annál magasabb kedvezmény jár az utalványokra, minél hosszabb idejű bérletet veszünk. Van olajos, kókusz olajos utalvány, de van páros masszázs ajándékkártya is. Persze lehet választani tradicionális masszázst is. De olyan utalvány is van, ami úgynevezett szabad masszázst tartalmaz, tehát rá van bízva a döntés az ajándékozottra. Budapesten két helyen is megtalálható a Karma Thai Masszázs, kinek mi van éppen közelebb.

A masszázs időtartama lehet hosszabb vagy akár rövidebb. Amennyiben pedig megtetszik (és már miért ne tetszene?) a szolgáltatás, lehet vásárolni több alkalmas bérleteket is. Bevallom, nekem van már ilyen bérletem. Személy szerint én hát masszázst választottam és a szeretteimnek is ilyen ajándékutalványt vettem húsvétra.

Miért?

Nos, erre egyszerű a magyarázat. Szinte mindenki otthon dolgozik az elmúlt hónapokban, a gyerekek sem járnak iskolába, hanem csak egész nap ülnek a laptop előtt. Az iskolai sport szakkörök sem működhetnek, a konditermek is zárva vannak, így biztosra veszem, hogy küszködnek néhányan a hátfájással.

Mit érdemes a hát masszázsról tudni?

A hát masszázs hason fekve zajlik természetesen. Lehet választani, hogy a masszőr használjon olajat vagy sem. Az egészségünkre nézve rengeteg előnye van ennek a masszázsnak. Először is ellazít, ami csökkenti a stresszt. Fokozza a vérkeringést, optimalizálni tudja az izomtónust és az ödémásodás kockázatát is csökkenti. Ezen kívül ha rendszeresen járunk masszőrhöz, akkor az izmaink szinte meg tudnak fiatalodni, könnyebb lesz a mozgás, így az élet is felfrissül.

Plusz, a helyes testtartásról ne is beszéljünk. Annyi, de annyi púpos, görbe, gerincferdüléses emberrel találkozni. Ennek korrigálásában vagy megelőzésében is segít a rendszeres hátmasszázs. Unokahúgomnak, aki az íróasztalnál görnyed, egy másfél óra hosszú hát masszázs ajándékutalványt vettem húsvétra. Tartok kissé attól, hogy nem tesz jót sem a látásának sem a testtartásának az online oktatás. A tartás pedig kifejezetten fontos, ugyanis ha a tartásunk helyes, akkor kisebb a valószínűsége a fejfájásnak, a váll és nyakfájásnak is. No meg persze kevésbé leszünk ingerültek, stresszesek.

Tudom, sokan vannak, akiknek fájdalmas élményeik vannak egy hátmasszázzsal kapcsolatban, viszont ebben a szalonban a vendég döntheti el, hogy mennyire legyen erőteljes egy masszázs. A kedvencem a páros masszázs. Ilyen ajándékot vettem páromnak és szüleimnek is. Kifejezetten érdekes élmény lehet együtt masszíroztatni magunkat. Még nem volt részem ilyenben, de kíváncsian várom.

Van két kis unokaöcsém. Nekik még nem tudok ilyen utalványt vásárolni, ezért be kell vallanom, nem tudtam elkerülni a játékbolti látogatást. De hamar megtaláltam amit kerestem, a kissrácok megfelelő ajándékát, a kisautó építő szetteket. Vettem pár típust, igaz nem nagyon értek hozzá, de majd úgyis el fogják nekem mesélni a családi összejövetelen, amikor odaadom nekik.

Visszatérve a masszázsra, minden szempontból ez a legmegfelelőbb ajándék, persze nem csak húsvétra. Hiszen ki ne örülne egy kényeztetésnek, ami az egészségünkhöz, jó közérzetünkhöz, megfelelő testi, lelki és szellemi állapotunkhoz tesz hozzá? Itt a tavasz, ez a megújulás időszaka, így meg kell engednünk a testünknek is egy kis kényeztetést, hogy hamarabb, hatékonyabban tudjon megújulni és felfrissülni. A Thai masszázs egyébként óriási múlttal, tradícióval rendelkezik. Szoros kapcsolatban áll a jógával, a hindu szokásokkal és más masszázsokkal, például a kínai vagy az indiai masszázzsal.

A Karma Thai Masszázs szalonban egyébként rengeteg masszázs közül lehet választani. Van a hát masszázson kívül fej, váll, talp, nyak, tradicionális masszázs, ugye az említett páros masszázs, olajos vagy száraz masszázsok, és még sok különféle. Ami engem kifejezetten érdekel, az a kókuszolajos testmasszázs, amiről azt olvastam, hogy természetességének köszönhetően a nők egyik kedvenc alapanyaga. Nem véletlen népszerű alapanyaga a kozmetikumoknak, tisztálkodási szereknek, sőt az élelmiszereknek is. Azt is írták róla, hogy a bőr teljesen felszívja, így nem érezzük majd kellemetlen, olajos, zsíros utóhatását. Persze egy óriási vitaminlöketet is ad a bőrünknek, regenerálja és erősíti a sejtek megújulását is.

Érdemes bevezetni az életritmusunkba, a zakatoló mindennapok, esetleg szürke hétköznapok soraiba a masszázst, mint szokást. Minden értelemben értünk van. Az én-idő pedig egyre fontosabbá válik kortól, nemtől, foglalkozástól függetlenül.

Lassan be is kell fejeznem az írást, mert el kell indulnom egy bevásárló körútra, no meg ki nem találnátok hová… A Karma Thai Masszázs Király utcai luxus szalonjába. Becsempésztem egy 30 perces hátmasszázst a mai napomba, mert úgy éreztem már hetek óta, hogy egyre nagyobb szükségem lesz rá. Amint belépek a szalonba, mintha egy másik világba, egy másik univerzumba csöppennék. Átjárnak az illatok, a látvány, az egész légkör magával ragad. Minden, amit csak érzek, látok, hozzásegít, hogy át tudjam adni magam a masszázs élményének.

Még gyorsan elmesélem az első hát masszázs élményemet, aztán megyek is. Két hónapja jártam először itt, mert nagyon beállt a nyakam, vagy elfeküdtem vagy mozdultam egy rosszat. A szalonban a hát masszázst javasolták, mivel a nyak izmai kapcsolatban állnak a hát és váll izmaival is. Tetőtől talpig minden izmomat ellazították, megtalálták a stressz pontokat a hátamon, és a nyaki csomópontjaimat is szinte azonnal kitapintották. Egy órát voltam a szalonban, végig kellemesen éreztem magam, hálás volt minden porcikám a jó energiákért, és hogy végre ennyi törődést kapnak. Szinte el is felejtettem, hogy miért mentem oda, mert amikor kiléptem az ajtón, gond nélkül tudtam körülnézni az úton, hirtelen fordítottam a fejem jobbra, majd balra. Meg is ijedtem, hogy jaj ez fájni fog, de mire a nyakamhoz kaptam észrevettem, hogy semmi fájdalmat sem éreztem. Még ott helyben vissza is mentem és foglaltam egy következő időpontot, ezúttal meleg olajos testmasszázsra.