Az 5 éves kislányomnak hihetetlen a stílusérzéke. Már azóta ő válogatja össze a ruháit, amióta tud beszélni, és azt kell, hogy mondjam, nagyon ért hozzá. Mindig kínosan ügyel arra, hogy az egyes darabok passzoljanak egymáshoz. Persze 5 évesként még leginkább a Barbie babákkal való játék teszi ki az ideje nagy részét és a legózás. Egyik nap nagyon nagy volt a csend a lakásban. Ez pedig egy kisgyerekkel nagyon gyanús tud lenni. Mikor megnéztem miben mesterkedik, láttam, hogy egy komplett házat épített ki a legóiból. Leguggoltam mellé és néztem, hogy rendezkedik a pici legó darabokkal. Majd nagy komolyan kijelentette: anya, a fürdőszoba magas szekrény nélkül nem az igazi. Először nem értettem mit akar ezzel mondani, aztán elmagyarázta, hogy nagyon picire sikeredett a fürdő ezért, hogy helyet tudjon spórolni, magas szekrényt épített bele, hogy több hely maradjon. Az én 5 éves kislányom egy zseni. Le merem fogadni, hogy lakberendező lesz, vagy valami hasonló kreatív szakmája lesz.

Lili szavai elgondolkodtattak

Később elgondolkodtam azon, amit Lilike mondott és jobban szemügyre vettem a mi fürdőnket is. A miénk se volt egy bálterem, illetve, rájöttem, hogy lehet meg kéne fogadnom a kislányom tanácsát és a sok alacsony szekrényt, egy-egy magasabbra cserélni. Úgy döntöttem kicsit körül nézek a furdoszobaotletek.hu weboldalon, az egyik barátnőm említette már, hogy ott tök jó tippeket kapott, amikor felújítottak. Nos, mivel Lili azért még kicsi, ezért azokat a tisztítószereket, amiket a fürdőben tárolok, mindenképp el kell zárni. Ezért is lenne valóban praktikus egy magas szekrény, mert, ha még esetleg nem is zárom be rendesen a szekrényt, ő biztos nem fogja elérni.

Mivel a fürdőszoba ugyanúgy a lakás része, nem szabad egy tejesen külön világként kezelni, ezért érdemes a benne lévő bútorokat a lakás miliőjéhez igazítani. Így végeredményként egy igazán stílusos fürdőszobát és harmonikus otthont fogunk kapni.

A fürdőszoba szekrényeknek alapvetően 4 fő csoportja van. Fürdőszoba szekrény mosdóval, alsó-és felsőszekrénnyel, szennyestartóval és vannak az álló fürdőszoba szekrények. Végül a 3 régi picike kis szekrényt lecseréltük 2 állóra és egy olyanra, ami beépített szennyestartóval rendelkezik. Igaza volt Lilinek, a pici fürdőszoba, magas szekrény nélkül nem az igazi!

Milyen egy igazán divatos fürdőszoba a 21. században?

Egyébként, a mai fürdőszoba trendek már nem ismernek határokat. Szinte nincs olyan, hogy lehetetlen és az igazán bevállalósak nagyon extrém helyiségeket tudnak kialakítani. Persze, úgy, hogy a lakás többi részével is összhangban legyen. Az egyik legnagyobb őrület most a fürdőszoba csempék körül forog. Ami körül pedig a legnagyobb hype van, az a matt fekete csempe. Néztem róla képeket, és valóban nagyon ízléses megoldások is léteznek, de nekem valahogy a Harry Potter jut róla eszembe, amikor a sötét időkben a Mágiaügyi Minisztériumban rohangálnak. Tuti, hogy én maradok a világos színeknél. Azok sokkal kellemesebb érzést nyújtanak. A csempék terén viszont nem csak a színek azok, amik érdekes lettek, hanem a mintázatok is. Az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere a halszálka és a geometrikus mintázat, de elérhető már olyan csempe is, ami 3D-s. Ez utóbbi nekem szintén nagyon elképzelhetetlen, biztos vagyok benne, hogy 2 perc után elkezdenék szédülni.