A gyerekeknek rengeteg játékuk van. Nagy a rokonság, szülinapkor, karácsonykor mindig rengeteg ajándékot kapnak, néha még kicsit túl sokat is. Gyakran mondogatjuk a férjemmel, hogy ők 3-5 éves korukra talán már több játékot gyűjtöttek össze, mint mi egész gyerekkorunkban. Más idők járnak napjainkban.

A szobáik úgy néznek ki, mint egy óvodai csoportszoba, van itt minden: könyvek, babák, kisautók, kirakósok, ami szem-szájnak ingere. A lányom a különböző puzzle játékokat, míg a fiam a Lego-t és a szerelő készleteket kedveli a legjobban. Azok a kedvencei, amik fémből vannak, és autókat, darukat, épületeket lehet kreálni velük. Örömmel forgatja a kisebb csavarhúzókat és villáskulcsokat is, amik ezen készletek tartozékai.

Játék közben mindig előkerül a kérdés, hogy vajon hogyan és hol készülnek ezek a játékok. Ilyenkor sokszor elbeszélgetünk róla, hogy bele sem gondolunk, hogy milyen sok, bennünket körülvevő tárgy készül fémből, acélból és annak ötvözeteiből.

Ezzel a gondolattal az acelpartner.hu/langvagas weblapon is találkoztam már, amikor legutóbb az interneten barangoltam. Engem nagyon érdekelnek a különféle ipari technológiák és legutóbbi internetes böngészéseim során bukkantam az Acélpartner Kft. honlapjára.

Ők különféle eljárásokkal állítanak elő acélból készült termékeket megrendelőik igényeinek megfelelően. Foglalkoznak CNC vezérlésű láng- és plazmavágással, hegesztési gyök előkészítéssel, szemcseszórásos felülettisztítással, acélszerkezetgyártással és lemezlakatos munkák elvégzésével is. De nemcsak feldolgozzák, hanem értékesítik is az acéllemezeket. Melegen hengerelt és durva hengerelésű szélezetlen acéllemezeket lehet náluk beszerezni 3-300 mm-ig többféle lemezminőségben.

Lángvágással altalános rendeltetésű, és enyhén ötvözött acélokat, plazmavágással pedig szénacélokat és erősen ötvözött acélokat dolgoznak fel. Ebből is látszik, hogy a feldolgozás módja függ az anyag vastagágától és annak tulajdonságaitól, de minimális átfedések azért vannak.

Ha adott ügyfél konkrét elképzeléssel keresi meg őket, akkor képzett technológusaik segítenek és tanácsot adnak a megfelelő alapanyag és feldolgozási technológia kiválasztásában. Emellett segítenek a műszaki rajzok elkészítésében is. Rövid vállalási határidővel dolgoznak, mert éves szinten többezer tonnányi raktárkészletből, és profi gépekkel végzik feladataikat.

Több, mint egy évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött elmondható róluk, hogy folyamatosan növekedtek és fejlődtek az évek során. Ez többek között annak is köszönhető, hogy felzárkóztak a változó vevői igényekhez és gépparkjukat úgy bővítették, hogy követni tudják az innovációt a fémfeldolgozási eljárásokban.

Van olyan tevékenység például, melynek elvégzésében egyedülállóak az országban. Ez nem más, mint a fém alkatrészek utólagos gyökölése, amelyek bárhol, bármilyen technológiával készültek is el megelőzően. Ez többek között annak is köszönható, hogy olyan plazmavágó berendezéseket szeretek be, melyek rotációs fejjel vannak felszerelve. Ennek köszönhetően lehetővé vált a fémfelületeken a merőleges és ferdevágás, vagy akár a jelölés és az írás is. Továbbá 40 mm lemezvastagságig ezek a gépek képesek belső vágatok kialakítására is.

Az acelpartner.hu/langvagas oldalon látható, hogy az Acélpartner Kft vállal acélszerkezetgyártást, egyéb építőipari munkákat, bérmunkát is.

Acélszerkezetgyártást a megrendelők igényei szerint forgácsolt és már előzőleg megmunkált alkatrészekből végeznek, megrendelői igény szerint. Ennek a típusú munkának az elvégzése egy partnercégnél történik. Az ott történő gyártás már több, mint 10 éves múltra tekint vissza, éppen ezért a termékelőállítás, raktározás folyamata teljes egészében zökkenőmentes.

Továbbá meg lehet őket bízni még építőipari kivitelezéssel is, vállalkozói szerződés alapján.

Ebbe beletartozik a lakatos- és kőművesmunkák elvégzése, de igény szerint egyedi épületszerkezeti elemek legyártását is meg tudják valósítani.

A fent felsoroltak az Acélpartner Kft-nek mind a gyerekjáték kategóriába tartoznak. A fiam meg inkább maradjon a szerelőkészleteknél egyelőre.