Egy ideje nagyon várom már, hogy elkezdődjön az óvoda, mert kezdek megőrülni a kislányomtól. A legtöbb nap úgy telik, hogy egész nap pörög, délután pedig alszik, és én addig tudok valamennyit dolgozni. Egyik nap, mikor azt hittem, hogy alszik, valami morajlásra lettem figyelmes és megláttam, hogy négykézláb kúszik át titokban a fürdőből a szobájába. Megkérdeztem mit csinál, mondta, hogy elrejtette a csillámos pónit. Azt gondoltam, hogy csak játszik, nem is foglalkoztam ezzel. Néhány óra elteltével azonban keservesen sírni kezdett, hogy nincs meg a csillámos póni. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, biztos ott van, ahova lerakta. Bementem a mosdóba, húztam volna le a WC-t, de nem sikerült. Majd hirtelen befutott a kislányom, hogy „ne anya, lehúzod a csillámos pónit”. És abban a pillanatban realizáltam, hogy nagy baj van, a gyerekem eldugította a WC-t.

Nem tudtam, mit tegyek, hát beírtam a telefonomba, hogy SOS vízszerelés. Kis keresgélés után rátaláltam a vizszereles.net oldalra, ahol mindenről gyors és pontos tájékoztatást kaptam. Először azt hittem, hogy majd házilag megoldom, nem szükséges szakembert hívni, de az oldal olvasgatása után rájöttem, hogy egyáltalán nem értek ehhez. Úgy gondoltam, ha nem is vegyszerekkel, de fizikai úton könnyen ki tudom majd szedni a csillámos pónit, viszont ez nem túl jó ötlet: ahogy írják az oldalon is, ezzel még nagyobb kárt lehet okozni. Egyértelművé vált számomra, hogy ki kell őket hívnom. Kicsit aggódtam, hogy mivel Szentendrén lakunk, nem fognak hamar kijönni. Szerencsére azonban egész Pest megyében házhoz jönnek, és meglepetésemre 1-2 órán belül már itt is voltak.

SOS vízszerelés

Tisztában voltam vele, hogy sokan nem is rendelkeznek szakmai tapasztalattal, gyakorlattal, csak a pénz miatt csinálják a munkát, de a vizszereles.net esetében abszolút meggyőzött a 30 éves tapasztalat. Mikor kiérkezett a vízszerelő, egyértelművé vált számomra a precizitásuk. Alapos felmérés után, kamerás dugulás-feltérképezéssel megtalálta a beejtett játékot. Ezután több módszerről is beszámolt, amivel dolgoznak, de erről keveset tudok, az oldalt érdemes elolvasni. A mi csillámos pónink kiszabadításához egy modern megoldást talált, egy úgynevezett WOMA csatornatisztító berendezéssel orvosolta a problémát. Hamar elvégezte a munkát, így nem kellett sokáig aggódnom, és a kislányom örömére a játék is épségben kiszabadult. Mondtam a vízszerelőnek, hogy először magamnak akartam megoldani a problémát. Hamar visszaigazolta, hogy sokkal jobb, hogy megkerestük őket. Még ha olyan probléma merül is fel, hogy SOS vízszerelés szükséges, érdemes kivárni a szakértők megérkezését. A házi praktikák ugyanis sokszor még jobban rontanak a helyzeten: a kémiai vegyszerek például akár beton keménységűre is szilárdíthatják azt, ami eldugította a csöveket, és azután már csak kivágni lehet az adott részt. Örültem, hogy nem kezdtem neki magam a duguláselhárításnak. Minden kis szívroham ellenére a csillámos pónis történetünk nagyon jól végződött, és nagyszerű csapattal is találkoztam. Ha legközelebb bármiféle SOS vízszerelésre lenne szükségem, biztos, hogy megint a vizszereles.net szolgáltatását veszem igénybe. Ha Ti is Budapesten vagy Pest megyében éltek, ajánlom őket sok szeretettel, hiszen velük a duguláselhárítás gyerekjáték!